Més Gandia, nàixer de nou

La sobirania resideix en el poble, en els seus ciutadans i ciutadanes, en les majories i les minories, en la participació responsable de tots. Així va començar tot en aquella antiga Atenes que va inventar esta democràcia, imperfecta, que ara estem obligats a canviar i replantejar. Perquè vivim un moment històric, aquell en el què els ciutadans aspirem a prendre el poder d’una gestió de les institucions basada en la participació, la transparència, la informació i el debat públic.

A Gandia des de fa temps un grup nombrós de persones preocupades pel seu entorn, la seua cultura i el benestar i la qualitat de vida de la totalitat dels seus conciutadans, sense deixar-ne cap fora, venim reunint-nos, buscant punts en comú, de debat i de trobada, per confluir en una candidatura unitària que servisca per unir polítics i no polítics, desitjosos d’exercir la seua responsabilitat democràtica per recuperar les institucions com a bé col·lectiu i acabar d’una vegada per totes amb el model privatiu instaurat.

I així és com ha nascut Més Gandia. Una candidatura que arriba per definir unes noves regles del joc davant la crisi institucional a la qual la vella política ens ha portat. En essència, el nostre projecte es la posada en valor de trets tan senzills, i actualment tan oblidats, com l’honestedat, la transparència i la proximitat als altres, i tot això encaminat a servir els interessos de la nostra ciutadania, de la nostra gent.

Després d’haver patit anteriors governs de despilfarro i d’enxufisme d’un i altre color, és el moment de canviar radicalment la manera de governar Gandia i la clau és la transparència absoluta. Volem un canvi dràstic. Aportar frescor, un govern a peu de carrer basat en tres eixos: la participació real, la rendició de comptes i l’obertura de canals de comunicació amb els ciutadans. A nivell local, és més el que ens uneix que el que ens separa, per això apostem per un projecte transversal que puga aplegar gent diversa, amb diferents anhels però amb desitjos comuns que milloren la ciutat.

Davant un Ajuntament endeutat i en absoluta bancarrota hem de treballar per aconseguir revertir una situació caòtica que ens porta a l’abisme més absolut. Hem de governar com qui du endavant la gestió de sa casa, controlant i justificant cada despesa. Es tracta de deixar als nostres fills una ciutat i un món millor. La transparència és la punta de llança de Més Gandia. Sense informació, els ciutadans no podem prendre decisions.

Quasi tots els partits prometen transparència. És senzill prometre i després no complir o fer-ho a mitges. Però nosaltres no, nosaltres som diferents. Nosaltres discutim, debatem i signem un codi ètic, celebrem primàries, i parlem de mecanismes de democràcia directa i de revocació a través de les noves tecnologies. Vinculem transparència i participació: pressupostos i programes participatius, consells ciutadans, assemblees presencials o virtuals, referèndums, debats públics, mandats imperatius, revocació directa…

Que sona a utopia? Jo crec que no. Estic més que convençuda que és el moment, i que podem fer-ho amb la implicació real de totes i tots. Tenim la il·lusió, la força, la tenacitat i la capacitat per governar esta ciutat d’una forma diferent i fer que aire fresc renove les velles arrels d’un sistema que estem obligats a canviar abans que estiga mort totalment.

Eixa és la nostra obligació i, com diuen els companys de King Kong Boy a la seua cançó Quan cau el teló; «Avui triem nàixer de nou / si avances lentament t’esperaré / t’esperaré sobre les runes i la pols/ serem la resistència front a un món que es torna boig / serem junts la resistència front al teló d’aquest món que es torna boig / serem junts la resistència quan cau el teló».

Publicat a Saforguia.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *