Prou de mentides ja!

Escoltàvem fa uns dies l’alcalde de Gandia, el senyor Torró, manifestar la seua voluntat de donar el “seu sou”, eixe que fa ja quasi més d’un any que no percep, a entitats socials de la nostra ciutat. Un anunci que ens deixava a tots bocabadats i indignats, i que venia a sumar-se a les milers de declaracions esperpèntiques i d’un populisme barat exagerat, a les que ja ens té acostumat este alcalde.

I les explicacions a perquè eixes declaracions són totalment falses estan claríssimes; en primer lloc, “el Sr. Torró no pot donar una cosa que no existeix”, ja que va ser ell qui va renunciar ‘amb bombo i plateret’ al seu sou, i així es va acordar a la sessió plenària corresponent, desapareixent per tant dels pressupostos municipals eixa quantitat.

I en segon lloc, perquè cal recordar-li al Sr. Torró que les seues retribucions econòmiques, el seu sou, així com el de qualsevol dels regidors, ve reflectit al capítol I, capítol de Personal, dels Pressupostos Municipals, i no al capítol IV d’on diu ell que eixiran els diners, ja que este és el que reflecteix les subvencions de caràcter social, educatiu, cultural, esportiu, etc… que ja han estat consignades, distribuïdes per entitats i aprovades oficialment al pressupost d’enguany, pel plenari corresponent.

És totalment indigne i inapropiat d’un alcalde mentir amb l’anunci de la donació d’un sou propi, inexistent, per atorgar subvencions socials a entitats que estan duent a terme una excel·lent tasca en moments difícils com l’actual, només per llavar la seua imatge pública, en hores baixes per cert, després de les continues eixides de to, projectes polèmics o enfrontaments i persecucions a tota persona o col·lectiu que manifesta la seua discrepància amb la seua política.

Són moltes les necessitats socials hui en dia, i jugar a tergiversar la realitat, conscientment, és impropi, injust i immoral, més si vé del màxim responsable polític a esta ciutat, d’aquell que ha de treballar per gestionar de forma responsable el dia a dia dels seus ciutadans i ciutadanes.

Prou de mentides, ja! Amb anuncis com este l’únic que el Sr. Torró aconsegueix és potenciar encara més eixe concepte de “populisme barat” que tant agrada a alguns governants, i que es basa en vendre falsedats a canvi d’un únic objectiu, la compra de vots.

Al que en definitiva obeeix el discurs de: “Gràcies a mi, les entitats socials tenen ingressos per poder dur endavant la seua tasca…”, i que es limita, tan sols, a aprofundir en la construcció d’un projecte que des dels seus inicis únicament es centra en una persona.

Un càrrec no és per sempre, i mentre s’ostenta cal fer-ho amb la dignitat i la responsabilitat social que li correspon. Ja se sap que hi ha a qui li agrada exercir la seua tasca amb formes poc democràtiques i basades contínuament en l’engany, que sempre n’hi ha hagut i que sempre n’hi haurà. El que cal és combatre aquestes formes des de la raó, amb honestedat i dignitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *