El desprestigi de la política

Fa uns anys, unes escoltes telefòniques a Eduardo Zaplana, quan encara era alcalde de Benidorm, van eixir a la llum de forma escandalosa. Qui després va ser president de la Generalitat i ministre amb el darrer Govern d’Aznar afirmava que “estoy en política para forrarme”. Una frase que, lamentablement, s’ha confirmat en molts casos de corrupció al llarg de tot el territori valencià. Casos que serveixen per a difondre el descrèdit dels polítics entre la població. Corruptel·les que fan que la societat no crega en els polítics, que fan que la gent desconfie d’aquells que deuen ser els seus representants i que, per desgràcia, ens clave a tots dins del mateix sac.

A aquells que ens dediquem a la política, i que pretenem fer-ho de forma honesta, com a servei a la comunitat i, amb l’única finalitat de treballar per una societat millor, ens incomoda vore com alguns fan que la nostra faena es desprestigie per la falta total d’ètica que tenen alguns.
Personalment, crec que hi ha dos coses que mai li poden faltar a un polític: ètica i coherència. La primera, l’ètica, és necessària per guiar les nostres accions sempre pel camí de l’honestedat, de la responsabilitat que ens dona administrar i decidir pel nostre poble, per aquells que depositen la seua confiança en nosaltres.

La segona, la coherència, perquè per damunt de tot, hem de ser fidels a les idees pròpies, al manteniment de la confiança que els electors ens donen, a la rigorositat en una trajectòria personal impecable i impol·luta.

A Gandia, la confecció de les llistes electorals està sent una caixa de sorpreses. Estan passant coses molt rares, esdeveniments en els quals l’ètica i la coherència, almenys des del meu punt de vista, brilla per la seua absència. Persones que un dia defensaven blanc a capa i espasa, ara se’n passen al bàndol del negre, demostrant amb les seues justificacions del canvi que la fal·làcia i l’interès personal estan per damunt dels interessos comuns de tota una ciutat. Actituds que serveixen, no per unir una ciutat, sinó més bé per dividir-la. Amb esta gent que és capaç de trair els seus principis, –si és que n’han tingut mai, clar–, tan sols per ocupar un càrrec, la política es troba cada vegada menys valorada. I és raonable.

La llista que el Bloc ha presentat a Gandia representa tot el contrari. A la nostra llista hi ha per damunt de tot ètica i coherència. Homes i dones que tenen un vertader compromís amb la seua ciutat, i que ho demostren cada dia als seus treballs i a la seua vida quotidiana. Que provenen de sectors i àmbits molt diferents. Que representen els interessos de tota Gandia. Gent que realment uneix, i que no està en política per un lloc sinó pel bé comú de tots.

Aquells que realment desitgem una ciutat participativa, democràtica, sanejada; una ciutat moderna, referent turísticament i sostenible. A la fi, una ciutat diferent a l’actual, no sols en obres sinó també en valors i principis, tenim l’obligació d’apostar per eixa ètica i eixa coherència de la que parlava abans. Sols així es produirà un vertader canvi en esta societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *