El drama dels desnonaments

Poder pagar el lloguer a final de mes s’ha convertit en un problema per a moltes famílies. Les execucions hipotecàries o els desnonaments per impagament del lloguer,  són una altra de les cares de la greu crisi que estem patint i la conseqüència d’un drama que ha dut moltes persones al límit de la desesperació.

Un problema que enterboleix encara més la imatge dels bancs i sobre el qual el govern espanyol ha decidit actuar amb una nova regulació que, tot i això, no ha aconseguit el consens de l’oposició ni ha agradat pràcticament a ningú.

El decret aprovat pel Ministeri no és més que una declaració d’intencions que no toca per a res la llei hipotecaria i no paralitza cap procés de desnonament, al contrari, el que fa es allargar l’agonia de moltíssimes famílies 2 anys més.
Davant l’alarmant creixement dels casos a l’estat Espanyol, i l’elevat nivell del deute privat de les llars, el FMI, entre altres organismes internacionals, ha recomanat articular mesures per a facilitar la reducció i reestructuració del deute de les llars i alleujar la situació de les famílies i persones més vulnerables. Mesures eficaces i no d’aparador com les que han aprovat els qui actualment ens governen, ja que l’absència d’estes l’única cosa que provoca, és una deficient gestió de la crisi i un fre a la recuperació de l’activitat econòmica, amb costos socials en estos moments inacceptables.
Per això, perquè la gent de COMPROMÍS en esta qüestió no ens rendim i som conscients que calen mesures urgents,  i com nosaltres si tenim el cor al cap, com deia Napoleó que havien de fer els homes d’estat, el nostre grup parlamentari a les Corts Valencianes, ha elaborat  una Proposició de Llei de Mesures contra el sobrendeutament personal i familiar i de protecció davant els procediments d’execució hipotecària de l’habitatge habitual, una proposició que està en total sintonia amb el criteri de l’advocada general del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, qui ha dictaminat que “la llei espanyola no garanteix la protecció eficaç dels consumidors front a les clàusules abusives de les hipoteques”.

Els bancs reben ajudes de 37.000 milions d’euros per sanejar els seus comptes i milers de persones estan sent desallotjades de les seves llars, amb el drama social que això comporta, i front a això, les institucions i els partits polítics  no poden ser indiferents.

Mentre des del Govern es prenen mesures per tal d’agilitzar els desnonaments de moltíssimes famílies, no hi ha cap urgent i eficaç que done una vertadera solució.?
I front a això els ciutadans hem de ser conscients que tenim l’última paraula. Dir NO a este tipus de governants…

A l’edició digital de Gente de la Safor (31-12-2012).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *