L’economia del bé comú

Esta mateixa setmana es presentava a Madrid la campanya #rescatempersones, que des de fa mesos ha posat en marxa Compromís per tal de denunciar la gran estafa que suposa esta crisi. Mentre uns i altres s’han dedicat a regalar diners als bancs, nosaltres ens posicionem al costat de la gent. Al costat de les persones, que és el que realment ens importa a nosaltres.

Això estem fent-ho al Congrés dels diputats, estem fent-ho a les Corts Valencianes i també estem fent-ho a l’Ajuntament de Gandia. Davant polítiques de despilfarro, de grans projectes megalòmans, i d’obres opaques gestionades per empreses amigues dels qui ens governen, hem apostat per desenxufar-los, per dir que ja està bé de malbaratar els diners de totes i tots, en compte de treballar per un model econòmic i social diferent.

Compromís representa un projecte de transformació radical, i real, de la societat. Volem passar d’una economia capitalista, egoista i caducada, a una economia diferent: l’economia del bé comú. Un nou concepte econòmic i polític promogut per l’economista austríac Christian Felber, que cerca establir un nou model econòmic basat en una economia sostenible i alternativa al model capitalista i al predomini dels mercats financers. Un nou model que vol canviar les principals normes del joc econòmic a efecte que promoguen els valors i comportaments que afavorixen les relacions humanes. Actualment els valors econòmicomonetaristes com són el LUCRE i la COMPETÈNCIA regixen les relacions socioeconòmiques i traspassen estos models de comportament i relació a la vida quotidiana, deixant de banda el valor de la DIGNITAT HUMANA. L’exemple el tenim ben a prop, a Muro, el BLOC governa des de fa anys amb este model productiu i social. Perque no a Gandia? Eixe ha de ser el nostre objectiu. L’objectiu de la gent de Compromís és convertir Gandia en ciutat referent del Bé Comú. No és cap utopia, és una realitat que hem de guanyar entre totes i tots, com a llegat als que vindran després de nosaltres.

El Partit Popular a Gandia ens està demostrant que és possible cremar l’estat del benestar tot en un any. Nosaltres, la gent que ens estimem eixe estat de benestar, i creiem que és el nostre futur, haurem de treballar de valent per recuperar la verdor, per fer que les branques tornen a florir, per reforestar el bosc després del foc. Perquè no tots i totes les polítiques som iguals.

Article publicat a Saforguia.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *