”Tanto monta, monta tanto…”

PP o PSOE, eixa no és la qüestió. Socialistes i populars intenten des de fa temps simplificar i reduir la política a dos colors, dreta i esquerra, roig i blau, progresistes i conservadors. Afortunadament les passades eleccions van posar les coses al seu lloc.

La Coalició Compromís es va consolidar com l’alternativa al bipartidisme obsolet i caspós que des de les esferes de poder polític i des dels grans mitjans de comunicació públics i privats ens volien imposar. Els sis diputats de Compromís a les Corts Valencianes demostren que hi ha vida més enllà del PPSOE. Hi ha vida, i aire nou, aire fresc.

A Gandia, després d’una legislatura absolutament nefasta, on la gestió s’ha caracteritzat pel despilfarro de diners sense mesura i pel govern dictatorial del pacte PSOE i exPP, els ciutadans han optat per una majoria absoluta dels conservadors. En principi les coses deurien haver canviat amb el nou govern. Durant la campanya electoral Arturo Torró va prometre contenció en la despesa i va criticar per activa i per passiva els enxufats socialistes.

No obstant sembla que res no ha canviat, els col·locats amb carnet del PSOE han sigut substituïts per col·locats amb carnet del PP. Ni un càrrec de confiança menys, tot el contrari, no hi ha dits a les mans per anar calculant quants assessors està nomenant Torró. Els socialistes li van deixar el camí fet amb la creació de les empreses públiques, i si no, s’inventa concessions a dit de xiringuitos, serveis públics o espectacles festiu-lúdic-taurins.

Diuen que cal esperar 100 dies per poder valorar la gestió d’un govern. Eixos dies ja han passat i és per tant el moment de fer balanç dels primers tres mesos de govern del PP a Gandia.

Justament eixos dies coincidixen amb l’estiu i el nou govern conservador s’ha cobert de glòria. De fet, este període es resumix amb una curta frase “Arturo, valiente y torero”. La vuelta al ruedo de l’alcalde ha sigut un dels moments més espectaculars de l’agost. “En Gandia se han unido las estrellas celestiales”, i algun que altre torero “celestialmente encumbrado a los altares del mundo del corazón. Viva Gandia, la perla del Levante Español”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *